Rabu, 26 Jun 2013

Marine Essence Beauty Bar @ Sabun Pelbagai Guna

Kredit to Noorul Badariah
Alhamdulillah..pagi tadi adik saya call....dia kata bestnye pakai sabun marine essence... tak sampai seminggu dh byk kesan positif.... kesan jerawat dah hilang.... paling teruja rambut dah tak gugur, lembut halus...

"Jimat lah long, tak yah syampoo mahal n perapi, plak tu leh pakai kat badan tak yah beli scrub n mandian lg...., bila nak tidur angah buat cuci muka plak...rasa segar je.... kawan angah beli sabun untuk rambut seketul rm200 lebih..huhu angah leh dpt 6 ketul utk rambut sampai hujung kaki...."

Alhamdulillah tq allah memiliki sabun sekecil ini dpt memberi manfaat x terhingga... berbaloi tu seketul utk hujung rambut hgga hujung kaki....
INBOX FB : Fazira Dahlia Daud    WHATSAPP : 013-380 8475
 

Jumaat, 14 Jun 2013

MENARIKNYA Bio Velocity Sleep Mate @ BVSM

BVSM TILAM KESIHATAN TEKNOLOGI TERKINI MERAWAT PENYAKIT MELALUI TIDO SAHAJA.

TIADA menggunakan Elektrik..
TIADA menggunakan Bateri..
TIADA menggunakan Magnet..
RINGAN boleh di bawa kemana saja
100% menggunakan Cahaya Matahari Dhuha saja (Kekuasaan Allah swt yang cukup hebat)

Boleh digunakan sebagai ALAS CADAR
Boleh dijadikan SELIMUT
Boleh dijadikan BANTAL
Berukuran QUEEN SIZE

FUNGSI BIO VELOCITY..
- Menambah tenaga dan kesegaran dgn cepat
- Tidur lena deep sleep seperti bayi
 - Anti Radiasi
- Meningkatkan kadar METABOLISMA
- Menguatkan sistem IMUNISASI
- Kadar penyerapan Nutrient pantas dan Proses Penyembuhan cepat berlaku

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM..KAU BERI KESAKITAN..KAU JUALAH MEMBERIKAN PENYEMBUHAN..Aamiin...
 

Khamis, 13 Jun 2013

MARINE ESSENCE DAN GLISERIN

Mengapa perlu GLISERIN di Marine Essence?

Gliserin adalah satu bahan kimia yang paling bernilai diketahui manusia. Gliserin mempunyai 1500 kegunaan, dengan fungsi sebagai bahan ramuan dan bahan bantuan proses di dalam kosmetik,toilettries, barangan kegunaan peribadi, ubat-ubatan dan produk makanan. Mempunyai sifat seperti jernih, tidak berbau, pekatan cecair yang mempunyai rasa manis.

Ia juga merupakan cecair yang agak pekat yang boleh membeku jika disejukkan. Ia akan melarut di dalam air tetapi tidak di dalam minyak.

Gliserin digunakan sebagai emollient (agen pelembap) dalam krim pelembap tangan.

KELEBIHAN GLISERIN
  •   Melembutkan kulit 
  •   Melembapkan kulit 
  •   Selamat
  •   Sesuai untuk semua peringkat umur dan semua jenis kulit

Sebab tu Marine Essence sangat menakjubkan bagi semua jenis kulit (^_^)

Rabu, 12 Jun 2013

JATUH HATI SABUN MARINE ESSENCE

Kredit to kak Zuraidah

MENGAPA SAYA TERUS JATUH CINTA DENGAN MARINE ESSENCE?

Ya inilah sebabnya... dah hampir seminggu saya mengalami alahan ditepi bibir... kalah dengan asap ketika kawasan perumahan kami disembor setiap petang kerana kes denggi....

dah cuba macam2 tp cm tu la jugak... tangan plak pantang tsentuh trus nk usik sampai luka2.... mmg x selesa sbb kt muka... alahai...

trdetik nk cuba sabun Marine Essence ni bile byk testimoni dlm STG puas hati ngan Marine Essence.. dan alhamdulillah sgt ble kali pertama guna pun mmg da nmpk perubahannya... dan serious mmg trus jatuh cinta... kulit pulak mmg rasa segar... lembut... dan da x perlu lagi pakai pelembap wpun ddk wat keje dlm aircond...

yg ni perasan masa outstation kt melaka... slalu ble stay hotel sekejap je kulit rasa kering... tp ble guna Marine Essence ni mmg x terasa... aromanya pula.... mmg wangi dan menyegarkan.... cuba la sendiri... confirm puas hati!!!


SMS/WHATSAPP 013-380 8475

TIPS BANYAKKAN SUSU BADAN

Meh baca sharing dari ibu yg bersalin anak ke 4 ni...
Sharing dari Azwani Aziz
"Spanjang khamilan amik bio-ever mmg superb! Pinggang tak lenguh, muka dah XDE shabby, pori2 semakin halus... Bila minum Mineral Coffee wit Garam Mineral hasilnya semakin mgancam. No More overweight sampai kene marah ngan mici. takde letih, takde busan mind blowing n semua keje siap b4 bersalin. Pg nak BERSALIN pun sempat minum secawan. Dr jam 8am~2pm perut tak mkn apa2 tp dah nyusukan baby badan masih boleh bertahan! sape tak cuba memang RUGI!"

Sesuai utk ibu mengandung, menunggu masa nak bersalin malah sesuai gak dalam pantang.

Hasilnya......air susu pun jadi pekat. Baru la kenyang baby minum susu ibu yg berkualiti :)


Selasa, 11 Jun 2013

SABUN MARINE ESSENCE SANGAT WANGI

Bau wangi nya sangat menggamit hati.. Hinggakan tidur termimpi2 dan kalau boleh nak bawak tido hehehe.. Marine Essence sangat special yang tak tau nak diterangkan macam mana kt korang..Dapatkan ia sebab korang akan rugi kalau tak tak cuba.. Selain wangi, ianya pakej menjaga dan merawat kulit kita tau..

Antaranya :-


# cerahkan ketiak dan celah badan kita yang gelap.
# hilangkan daki kat leher, siku, lutut dan buku lali.
# membantu untuk hilangkan gatak-gatal badan
# antara yang terbaik kurangkan radang eczema
# kurangkan masalah jerawat belakang badan
# kulit jadi lebih halus dan lembap
# membantu menghilangkan keletihan badan

SEKOTAK HANYA RM105
SEKETUL RM38

SABUN MARINE ESSENCE

SELAMAT PETANG (^_^)
Sedikit info utk share

PUNCA & KESAN GATAL KULIT
Kesan penyakit dilihat di bahagian lutut,pelipat siku, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala

Antara punca:
- Sabun Pencuci
- Kosmetik
- Pakaian
- Barang Kemas
- Peluh
- Cuaca Panas
- Alergik

Mereka yang menghidap kegatalan ini akan:
- Terasa panas pada kulit
- Bintik-bintik merah timbul
- Kulit berair dan bersisik
- Sentiasa menggaru dan mengakibatkan parut

Bagaimana mahu atasi?? 
 

Hanya dgn sebiji sabun ia mampu atasinya

SEKETUL RM38
SEKOTAK RM105 
SMS/WHATSAPP 013-380 8475

KOLAGEN RAHSIA AWET MUDA

Mengapa kolagen perlu untuk badan?

Sebab kolagen akan berkurangan setiap hari..sehingga lah satu tahap di mana, kita tak sedar tiba2 lutut kita terasa sakit umpama takde minyak pelincir yang melancarkan pergerakan.

Kita juga tidak akan sedar bila tiba2 kulit kita bertukar kusam dan mula menampakkan kedutan terutama di bawah mata

Semestinya kita TAK NAK jadi macam tu kan?Jadi apa usaha kita?

Kita mahu seperti ini:
- Kulit sentiasa terpelihara cantik dan anjal
- Kurangkan jeragat
- Menghilangkan kedutan di bawah mata
- Menguatkan struktur kuku dan rambut
- Membantu memperbaiki penglihatan
- Tumit kaki cantik dan licin
- dan pelbagai lagi

So,kakak2 cantik adik2 manis en. jejaka sekalian..marilah kita bermula bersama BB PLUS COLLAGEN..

SEKOTAK RM180
SMS/WHATSAPP 013-380 8475  UNTUK HARGA SPECIAL

CARA HILANGKAN SENGGUGUT @ HAID

Setiap bulan perempuan pasti alami proses haid.. Ada juga yg alami senggugut yang teruk.. Jangan pandang ringan dengan nama SENGGUGUT. Sebab kita tak tahu apa yg sedang berlaku di dalam perut.. Anak dara juga perlu ambil bera perkara ini..

Di sini nak share pada korang



SEBOTOL HANYA RM45 (40BIJI)


Selasa, 4 Jun 2013

RAWAT KULIT GATAL @ ALAHAN

Anda tahu gatal kulit? 
Pernah alaminya atau sedang mengalaminya?

Gatal kulit biasanya seperti kulit membengkak, naik merah merah kat kulit dan gatal-gatal.. Sangat sengsara kan.. Sedangkan kita yang dewasa pun tak selesa inikan pulak budak kecik. Paling tak best ianya pasti meninggalkan kesan pada kulit kita. Sangat lah tak best kan huhu

Jom kita merawat kulit supaya kesan2 itu menghilang

Apa caranya?

Dengan SABUN MARINE ESSENCE ianya akan membantu merawat kulit kita. Bukan sekadar merawat kulit malah merawat poket sekali hehehe..Sebab???? Seketul tu boleh tahan hampir 2bulan tau..

SEKETUL RM38
SEKOTAK RM105

nak lagi SPECIAL PRICE? daftar lah jadi ahli bersama saya

SMS/WHATSAPP 013-380 8475