Khamis, 28 Mac 2013

HARGA MARINE ESSENCE

SABUN MARINE ESSENCE nampak macam mahal.tapi sebenarnye murah dan mampu milik.Sebab SEKOTAK ADA 3 KETUL. SEKETUL TU BOLEH TAHAN SEBULAN..WWOOWW!!!
SABUN NI JGK BUAT KULIT KITA JADI LEMBUT , SIHAT ,MELEMBAPKAN KULIT
If nak try seketul dulu pun boleh..After that korang pasti nak lagi dan lagi dan lagi sampai tak mo kuar dari bathroom dok melayan sabun yg best ni hehehe

RM38 SEKETUL / RM105 SEKOTAK


KULIT LEMBUT DENGAN MARINE ESSENCE

Bar Kecantikan Marine Essence dirumus khas untuk menyihatkan, melembapkan dan meremajakan kulit. Ia diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli untuk memberikan manfaat yang terbaik untuk kulit anda.
Bar kecantikan Marine Essence memanjakan kulit sambil menghidratkan dan melembutkannya. Kulit terasa selembut sutera apabila disentuh.

Diinspirasi daripada bentuk organik kerang laut dengan haruman yang menawan, Bar Kecantikan Marine Essence pasti membuat kita teruja untuk gunakannye setiap hari!


Harga yang berpatutan
SEKETUL RM38 / SEKOTAK RM105

KANDUNGAN SABUN MARINE ESSENCE

Ini adalah bahan utama dalam sabun marine essence yg sangat wangi dan ajaib itu


KULIT BERMINYAK @ BERKILAT

Kulit berminyak menjadikan muka nampak jadi kilat.If berpeluh,lagi nampak ketara.Maka aku pun survey serba sedikit berkenaan kulit berminyak
PUNCA KULIT BERMINYAK 

# Kerap makan makanan berminyak 
# Tidak mengelap peluh yg keluar dan membiarkan ianya kering sendiri
# Kerap mencuci muka dengan facial cleanser (2 kali sehari dah cukup ok)
# Dari hormon kita yang berubah
# Faktor cuaca panas yg sangat terik maka pengumpulan minyak akan terjadi pada wajah
dan banyak lagi punca yg boleh buat kulit berminyak..klu tak silap,normally kulit berminyak ni jerawatnya sgt aktif tumbuh..
PETUA HILANGKAN KULIT BERMINYAK
Gunakan bedak sejuk biasa. Amik sedikit bedak sejuk tambah dengan sedikit air. Tempek bedak sejuk ke muka sebelum tido (make sure inform 1 umah time buat,takut nanti diorg ingat korang hantu hehe)
@
Parut epal hingga halus dan sapukan pada muka. Biarkan selama 15 minit selepas itu cucilah dengan air suam. Lakukan tiga kali seminggu.
@
paling mudah sekali...
1 sachet BB PLUS COLLAGEN minum setiap malam sebelum tido...hasilnya bukan sahaja kulit jadi gebu,kolagen dalam badan pun bertambah
 RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
paling menarik free gift pun korang dapat

Rabu, 27 Mac 2013

TUMIT KAKI MEREKAH DAN KEMATU

Mengcopy paste gambar mr.google
Kadang-kadang tak sedar bila masa tumit ni merekah..sebab bahagian tang kaki kita jarang nk belek..pada hal kaki juga memerlukan kasih sayang untuk belek hehehe..Punca tumit merekah ni aku simpulkan seperti ini

a) Kulit kaki yang kering

b) Berdiri terlalu lama 
c) Kasut yang tidak sesuai
d) Memakai sandal
e) Menghidapi Penyakit Kulit
Terdapat banyak petua tradisional untuk tumit pecah ni antaranya:
Petua pertama : Gosokkan tumit kaki dengan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi
Masalahnya : Mana nak cari belimbing buluh tu?huuuwwwaaa..kt pasar pun jarang2 ada..nak tanam pokok sendiri,takde ruang sesuai nak ditanam
Petua kedua : Rendam kaki dalam air suam berisi garam (seeloknya guna garam bukit). Lakukan selalu sehingga tumit kaki licin  
Masalahnya : Petua paling mudah tapi.......Isnin - Jumaat kerja. sampai rumah pun dah lewat..sabtu ahad belum tentu ada masa,byk kerja rumah kene buat 
Petua ketiga : Gosok getah betik muda pada tumit kaki. Biarkan kering selama 10 minit dan bilas dengan air bersih
Masalahnya : kat pasaraya banyak betik untuk di ngap je....kat kampung bersepah le..aiyyyaarkk!!
So aku beri korang cara mudah..sangat faham cara hidup di bandar ni semuanya nak pantas dan mudah..mana nak cari sumber2 tu..cara yang paling mudah pun belum tentu ada masa nak buat. Ini dia tips mudah dan sangat pantas .................BB PLUS COLLAGEN
Kenapa BB PLUS?sebab if korang malas tahap kritikal angkut sachet tu letak dalam beg,on the way g keje, bukak sachet then terus masuk je dalam mulut.mudah bukan?jimat masa dan tenaga hehehehe...jangan risau, rasa dia sangat sedap umpama minum ribena yang sangat sedap tu (^_^)
RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
YANG LAGI BEST SETIAP PEMBELIAN KORANG DAPAT FREE GIFT (^_^)
 
 

Selasa, 26 Mac 2013

KULIT KERING @ KASAR @ KUSAM

PUNCA KULIT KERING

# kena panahan cahaya matahari
# orang yang suka merokok
# penggunaan penyaman udara yang kerap
# pengambilan alkohol (tak baik woo rosak 1 badan weh)
# diet ikut suka @ tak seimbang le

# suka terbang ke sana ke mari menaiki pesawat (udara dlm cabin kering)

# liat nak minum air masak (ini mcm pun ade kan?)
# penggunaan alat mekap yg tidak sesuai @ kerap pakai alat mekap





SELESAIKAN IA DGN:

BB PLUS COLLAGEN + SILA RAJIN MINUM AIR MASAK
BUKAN UNTUK KULIT SAHAJA TAPI +++ MEMBANTU MENGGANTIKAN KOLAGEN YANG TELAH HILANG SETIAP HARI

RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
free gift menanti anda


BB PLUS SEDIA MEMBANTU

 Kamu alami DILEMA seperti ini ke?

# Kulit kering dan kasar
# Jerawat berleluasa melanda diri
# Bekas jerawat tak hilang2
# Parut yang degil tak mau hilang
# Kulit muka berminyak
# Kedutan & gelap bawah mata makin ketara
# Sakit pinggang,tumit & lutut
# Tumit merekah dan kematu
# Rasa sakit buat pergerakan

Jangan risau, BB PLUS dapat membantu dilema korang.tak cuba tak tau.dah cuba pasti nak lagi..


RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
YANG LAGI BEST SETIAP PEMBELIAN KORANG DAPAT FREE GIFT (^_^) 

 

RAWAT MASALAH WANITA

Adakah korang punya salah satu masalah macam tersenarai ni?
  • Menghadapai masalah HAID TIDAK TERATUR. 
  • Sakit sebab serangan SENGGUGUT 
  • Tidak selesa kerana KEPUTIHAN+GATAL
  • Tidak gembira ketika BERSAMA SUAMI
  • Ingin AWET MUDA 
  • Tingkatkan kualiti KECERGASAN & STAMINA 
  • Mengembalikan TENAGA SELEPAS BERSALIN 
  • MENEGANGKAN kulit luaran yang telah kendur selepas bersalin
 JOM KITA CUBA MAHARANI UNTUK SELESAIKAN MASALAH.
KAUM WANITA!! JANGAN PANDANG REMEH PERMASALAHAN DIRI KITA.USAH DILENGAHKAN TAKUT DIRI YANG MERANA NANTI 

 SEKOTAK HANYA SERENDAH RM65 UNTUK SEBULAN
LEPAS GUNA KORANG PASTI TERUJA DENGAN HASILNYA NANTI 

KELEBIHAN MINERAL COFFEE

MINERAL COFFEE berasal dari bijian kopi Robusta. Ianya kaya dengan bahan mineral seperti MAGNESIUM yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium. Kandungan garam buluh di dalam kopi ini telah meningkatka niliai nutrisi kopi.

Bagi pesakit kencing manis@darah tinggi@hidap kencing manis ketika mengandung jangan risau sebab MINERAL COFFEE tidak ditambahkan gula, tiada kolestrol dan bahan pengawet. Menarik sekali kealkalian MINERAL COFFEE membuatkan kita kurang rasa lapar tapi tenaga masih maintain (^_^)
 
MAGNESIUM adalah electrolit penting pada jantung kita dan bagi mereka yang selalu cramp dan kebas2 amat baik ianya membantu menghilangkan rasa sakit itu. WOWWW!!Sangat menarik kan...

Antara kelebihan MINERAL COFFEE
  • MEMBEKALKAN MINERAL UNTUK KESIHATAN BADAN
  • MENGHILANGKAN KELETIHAN
  • MELEGAKAN TEKANAN
  • MENYEGARKAN TUBUH BADAN
  • MENGANDUNGI 0% BAHAN TAK TERLARUT
  • MEMBANTU MENYEMBUHKAN PENYAKIT KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI... 
  • RASA YANG SANGAT LAZAT
Sesuai untuk semua peringkat umur termasuk kanak-kanak

Isnin, 25 Mac 2013

BADAN LETIH?JOM SECAWAN.....


KELEBIHAN BVSM (BIO VELOCITY SLEEP MATE)

Dgn BIO VELOCITY SLEEP MATE SEMUDAH ABC HANYA TIDURRRRRR SAJE!!!

RELAXATION THERAPY & MASSAGE PAD MATTRESS!! ANTARA RAHSIANYA;

• merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf satu badan ( tu yg rasa macam di urut2)
• melancarkan peredaran darah
• detox ( segala racun dan blockage dlm salur darah)
• meningkatkan metabolisma
• menstabilkan hormon
• Meningkatkan aura dan energy positif tubuh (Yela satu hari duk tengok & dengar benda yg negative jerr so aura/energy yg ada dlm tubuh kita confirm makin lama makin week dan hilang tu sbb buat kerja tak jadi2, asyik nak marah dan malas)
• Menstabilkan emosi
• REMOVE RADIATION (kalau kat rumah ada ASTRO, WIFI & Microwave beware radiation yg menyerap pada tubuh anda terutama ASTRO & WIFI ALL THE TIME!!)

KHASIAT MINERAL COFFEE

DIET SIHAT YANG MAMPU MILIK

"Garam buluh adalah selamat untuk diambil sebagai makanan; ia tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan walaupun overdos." - Pusat Penyelidikan Kanser di Universiti Havard di Amerika Syarikat

KHASIAT-KHASIAT MINERAL COFFEE GARAM BULUH:
~MENGAWAL PH BADAN, boleh menuetralkan toksin berasid dengan cepat seperti asid urik,gula dalam darah,kolestrol dan lain-lain.

~MENCEGAH & MERAWAT penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggan, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.

~MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN seperti : gastrik, ulser perut, masalah usus,buasir sembelit, diet yg sangat murah dan lain-lain.

~Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT; Dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.

~MELEGAKAN masalah alahan,pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh MENDHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, KULAT DI KAKI

 

BIO EVER HILANGKAN PARUT

Siapa yang tak teruja jika parut dan kudis yang sekian lama bertakhta boleh hilang. Dengan izin Allah semudah ABC parut lama itu semua boleh hilang..Hallu kawan, belum cuba belum tahu =) dah cuba pasti awak akan senyum sampai ke telinga bile tengok keberkesanannya
 
 

PERANAN BIO EVER

MASALAH YANG BOLEH DI ATASI OLEH BIO-EVER NANO CREAM DENGAN PENGGUNAAN YANG BETUL

1) Kesan-kesan peningkatan usia/penuaan pada kulit contohnya timbulnya kedutan, eye bag yang ketara
2) Jerawat, jeragat/pigmentasi, parut
3) Kencing manis
4)Sakit Jantung
5) Sakit buah pinggang, sakit tumit, sakit lutut
6) Katarak, rabun silau, rabun & masalah lain berkaitan mata
7) Gout / Sakit sendi
8) Athma, lelah
9) Resdung, alergik
10) Ketumbuhan seperti fibroid
11) Migrain, Sakit Kepala
12) Masalah haid tidak teratur, senggugut
13) Batu karang
14) Angin Ahmar/ Stroke
15) Angin Pasang
16) Masalah kulit contoh Ezema, kayap, kudis, Untut
17) Tiroid
18) Ketagihan rokok
19) Masalah sulit wanita contohnya keputihan
 

KOLAGEN MEMBENTUK KULIT BADAN

Kolagen membentuk 75 peratus daripada kulit badan, kehadiran kolagen amat penting untuk membina dan mengekalkan kulit yang sihat.

Susutan kolagen yang melembabkan pembentukannya bukan sahaja menyebabkan perkembangan kedutan dan kulit yang kelihatan tua, tetapi juga membantut proses pertumbuhan sel dan pembaharuan kulit. Akibatnya, kulit kehilangan serinya dan menjadi tidak bermaya.

Oleh sebab itu, kolagen amat mujarab untuk menghalang parut yang berpunca daripada jerawat.

Penyelidikan Moskowitz menunjukkan kolagen mampu mengurangkan kesakitan dan melancarkan pergerakan sendi

Kepentingan kolagen dalam badan hampir bersamaan dengan memastikan badan memperoleh kandungan air bagi kelembapan yang berpatutan.
 

SEMAKIN BUNCIT?

Masalah perut buncit boleh berlaku pada kaum lelaki mahupun kaum wanita. Mungkin disebabkan cara kehidupan kita dengan pemakanan yang tidak sihat, maka berlakulah masalah perut buncit ini.

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat
 

Khamis, 21 Mac 2013

MASALAH JERAGAT

Yes aku sendiri punya bintik hitam@jeragat..sangat lah degil jeragat tu nak tanggal kan..kdg2 tu mau je cungkil..tapi sakit le pulak..
ni petua tradisional yg aku tau la:

Ambil segenggam beras, rendam dalam air anggaran selama sejam. Toskan beras dan tumbuk bersama anggaran 1cm kunyit hidup hingga lumat. Gaulkan bersama perahan sebiji limau nipis dan sebiji putih telur hingga mesra. Sapukan ke seluruhan muka sebagai masker. Biarkan hingga kering. Bilas dengan air suam untuk kekalkan kelembapan kulit.
 

tapi larat korang nak buat?aku bagi yg paling mudah

BB PLUS COLLAGEN yg paling best..bukan lah minum arini, esok pagi waahh!!!!muka aku dah takde jeragat..tipulah tu kan hehehehe...aku minum dalam 10sachet dah nampak kesannya..
tapi pepaham je la jeragat kan degil,yg bintik kecik dah menghilang..yg besar sudah mulai kabur..

setiap pembelian,korang pasti dapat free gift dari aku yg baik hati (^_^)

 

KEBAIKAN GARAM

Tq coz sudi baca...sharing is caring...

Kebaikan GARAM

~ Mengimbangkan tekanan darah
~ Meleraikan gumpalan sel darah merah
~ Membantu pergerakan otot usus
~ Mengimbangi faktor pH
~ Membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna
~ Membantu pembentukan sel baru
~ Menyelesaikan masalah ketidakseimbangan mineral dalam tubuh badan

KEPENTINGAN GARAM

Dalam perubatan Islam, penyakit yang dirawat menggunakan garam.Antaranya:

1. Penyakit Ghaut – timbus anggota badan atau bahagian yang bengkak dengan pasir laut ( tepi pantai ) 1-2 jam kemudian mandi air laut.

2. Kalau tinggal di bandar seperti , goreng 1 – 2 genggam garam kasar sampai kekuningan kemudian demah/tuam di bahagian yang bengkak atau sakit. Garam itu dibungkus dengan kain.

3. Guna cara yang sama seperti di atas untuk penyakit lenguh-lenguh sendi, sakit kepala, senggugut. Kalau sakit lelah demah/tuam pada tapak kaki.

4. Elak mabuk semasa perjalanan dengan meminum madu dan secubit garam atau air suam dan secubit garam sebelum memulakan perjalanan

5. Mengembalikan tenaga untuk orang yang bekerja berat seperti bertani, bersukan dan seumpamanya – minum air suam dan sedikit garam.

HARGAI TUBUH KITA

Positif untuk mahukan sesuatu perubahan dalam diri..bukan untuk orang lain tapi untuk menambah nilai diri sendiri dan juga family..usah bertangguh untuk kepentingan dalaman sekaligus luaran..pm untuk keterangan lanjut (^_^)..setiap pembelian pasti mendapat free gift..best kan?
http://www.facebook.com/fazira.daud
 

KESAN KEHILANGAN KOLAGEN

Kolagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Kolagen banyak membantu dari segi kecantikan dan kesihatan.

Kesan – Kesan Kehilangan Kolagen

1. Lingkaran hitam bawah mata, bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur, terdapat banyak kedutan di bawah mata

2. Gusi tidak sihat

3. Garis halus kelihatan pada leher

4. Payudara dan punggung kelenturan

5. Kuku senang pecah dan kekuningan

6. Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung

7. Kulit kusam serta kering, berjeragat dan kurang anjal.

8. Sering sakit belakang dan sakit sendi

PENTINGNYA KOLAGEN

Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai perekat dalam badan.

Lebih kurang 1/3 daripada keseluruhan protein dalam badan terdiri daripada kolagen, memberikan struktur kepada badan, melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan.

Ketika usia remaja dan awal 20-an, terdapat pertumbuhan hormon yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakkan perkembangan otot, tendon dan ligamen.

Kolagen digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Ketika usia 25 tahun dan ke atas, kolagen mula menyusut dalam badan pada kadar 1.5 peratus setahun.

Sehingga usia 45, badan kita dijangka kehilangan sebanyak 30 peratus daripada kolagen semula jadi.
 

KULIT KEDUT vs KULIT GEBU

Kajian menunjukkan bahawa KEDUT-KEDUT pada kulit mula muncul pada usia kita mencecah 30-an kerana penghasilan kolagen dan gentian elastin dalam tubuh, mula berkurangan.

KOLAGEN adalah protein berstruktur utama yang membentuk 35% daripada tubuh manusia dan menghasilkan tisu-tisu sambungan di dalam kulit, tulang, rawan, tendon dan ligamen.

Kolagen penting untuk memastikan KEMONTOKAN atau KETEGANGAN kulit sementara tugas elastin pula adalah untuk memastikan KEANJALAN atau KEKENYALAN kulit.

Jika kita kehilangan kedua-duanya, kulit kita akan BERKEDUT dan KENDUR
~~Takut kan di awal usia 30an kulit dah mula kedut sana sini sinun situ.._^_

Jom Minum BB Plus COLLEAGEN... Repair ~ Rebuilt ~ Renew..

 

PERUT BUNCIT

hohoho...adakah korang mahu jadi seperti ini

 pernah tak kita fikir utk mencuci perut kita yg dah menampung pelbagai makanan yg dah disumbat ke dalam perut tu?sila kesian kt usus tu..penat dia bekerja..sekali sekala bantu la usus kita bekerja..macam mana nak buat?mudah saje..ini lah cara nya

  • Menyingkirkan toksin dalam badan.
  • Menggalakkan metabolisme untuk mengurangkan beban badan.
  • Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik.
  • Membantu penghadaman.
  • Melegakan sembelit.
 

MASALAH KEDUT DI WAJAH?

Kulit wajah mulai menimbulkan kedutan tanpa kita sedar..di sini ade petua sikit
 

Petua tradisional:
Sediakan sebatang lobak merah, sebiji kuning telur dan sesudu tepung jagung. Parut lobak merah dan satukan dengan kuning telur dan tepung jagung. Kacau hingga mesra. Lumur adunan ini pada seluruh wajah. Biarkan hingga kering dan kemudian bilas dengan air suam. 


bagi yg bekerja kompem korang takde mase nak buatkan..ni tips paling mudah dan ringkas..tak sempat kt umah,kt opis pun boleh bancuh

Petua dari aku:
1 hari 1 sachet BB PLUS COLLAGEN..menariknya kolagen ni,minum dalam mase 10 hari dah boleh nampak kesannya..bukan sekadar wajah tapi dalaman jua mendapat hasilnya..memang terbaik weh

pm aku di FB utk detail selanjutnya http://www.facebook.com/fazira.daud   


 

KESAN BB PLUS COLLAGEN

Kesan yang sering dialami semasa pengambilan kolagen?

i) 1 – 2 minggu pertama : kulit yang kering menjadi lebih licin, lembab.

ii) 2 – 3 minggu : garisan kedut halus mula menghilang, liang roma semakin mengecil, kulit menjadi lebih anjal dan gebu

iii) 3 – 4 minggu : bintik-bintik hitam, jeragat mula menghilang, kulit menjadi lebih cantik dan berseri

iv) 4 minggu ke atas : pesakit gout, arthritis, sendi dan tulang mula sembuh perlahan-lahan.

 

7 RAMUAN DI BB PLUS COLLAGEN


TINDAK BALAS HERBA MAHARANI

Mula2 nak telan MAHARANI memang aku sengsara..sebab utamanya aku ni penakut makan ubat hihihihi...ubat tu kecik je..aku je yg penakut lebih..patut la anak pun takut makan ubat hehehe...

bagi korang yg first time makan maharani ni,korang mesti tak tahan bau herba die yg sangat la 'harum' tu..bau 'harumnya' boleh melekat kt tapak tangan woo..pening makcik dibuatnye hohohoho....tapi itu belakang kire...yg kene kire dalam tubuh badan kita

especially perempuan yg telah bersalin memang kene lebih2 jaga badan..maklumlah lepas bersalin ni, urat sendi banyak putus sudah..sakit sana sakit sini..so, nak taknak kita perlu cari supplement tambahan..badan mau pakai lama weh!!!

lepas makan MAHARANI sesetengah orang akan merasai tindak balas yg berbeza-beza...kat sini aku sertakan GEJALA, PUNCA DAN PENYELESAIANNYA antaranya:

1. Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit
Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah
Teruskan seperti biasa. Amalkan Chlorella & miautan. Banyakkan minum air beralkali, BBA.
2. Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.
Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air beralkali.
3. Tidak mahu tidur
Kekurangan kalsium
Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air beralkali.
4. Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid
Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air beralkali
5. Kerap buang air besar / berdarah
Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
6. Panas & berpeluh – peluh
Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
7. Kerap kencing
Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
8. Terasa sengal-sengal badan
Masalah system saraf, hormon tidak seimbang
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
9. Kitaran haid berubah ( lewat / banyak )
Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovari
Teruskan spt biasa, amal Chlorella & miautan
10. Batuk keluar darah
Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru.
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong.
11. Keluar jerawat
Darah kotor. Banyak toksid & asid
Teruskan spt biasa.

Rabu, 20 Mac 2013

BLOG OH BLOG

Mungkin korang pening kan tengok blog aku ni hihi...ni blog peribadi ke blog bisnes..aku tak mo korg bosan asek nak tgk gambar produk je..so aku selang selikan dengan benda lain..

Sebelum berblog ni,aku memang suke bace blog2 orang lain..yang paling aku suka kalau terjumpe blog yg agak canggih di pandangan aku..almaklumlah, aku tak reti berblog ni..

tapi bile dah punye blog sendiri,woww!!!bestnye..sebabnye....macam2 aku nak share story,macam2 mende ade kt otak ni..sehinggakan aku tak tau mane 1 nak letak dulu kihkihkihkih....

pa pe pun,hope korg sudi menyinggah kt blog aku yg tak seberapa ni..tapi akan ku coba yg terbaik dan akan mengupdate skill berblog setiap hari (^_^) 

KENALI PRODUK TERBAIK

Di persembahkan produk-produk terbaik untuk tatapan kamu semua..tak kenal maka tak cinta kan..dari mata turun ke hati.dari hati tertanya-tanya apakah kelebihannya..meh kite tengok 1 1 ye..

KEBAIKAN MAHARANI

Semua produk kesihatan adalah terbaik..tapi kenapa memilih HERBA MAHARANI??

Ianya antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan yang tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan secara keseluruhan.

Formula Yang Unik
Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan , satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam muzium Istana Larangan di Peking.

HERBA MAHARANI HEBAT & UNIK :


:: Menyelesaikan masalah seperti keputihan, peredaran haid yang tak menentu & senggugut 


:: Menguatkan dan mengecutkan otot-otot rahim, sistem peranakan (selepas bersalin)


:: Melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dalam badan, lenguh-lenguh kebas dan urat saraf


:: Melambatkan proses monopous (Pengaktifan hormon estroen, progestron dan androgen wanita)


:: Menyelesaikan masalah buasir kecil
 
:: Sistem organ dalam tubuh akan berfungsi dengan baik (Anti penuaan, awet muda, kecantikan dan kesuburan)

:: Menegang dan memberi keanjalan pada kulit 


:: Meningkatkan kadar metabolisma ( sel darah, minda, tekanan darah, menghilangkan kelesuan & kebahagiaan kepada pasangan)


Disyorkan setengah bola setiap pagi, sebelum sarapan (semasa ketiadaan haid). Hendaklah dimakan bersama air suam.

Peringatan
Bagi memastikan keberkesanan, adalah disarankan agar meminum air sekurang kurangnya 2 liter sehari. Tidak perlu dimakan ketika dalam tempoh kedatangan haid.

Diluluskan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia MAL 20014419T



BELAJAR BUAT BLOG

Memula nak berjinak-jinak dengan blog ni,pening jugak..naek juling mate ni nak mencari template lah,layout lah apelah..maka dengan itu, aku pun meresearch kt pakcik google dan youtube..belajar cara berblog ni..wahh ilmu baru..teruja tuh..

dan inilah hasil blognye..jgn kutuk ea blog aku nih..maklumlah budak baru belajar..hehehe


TERJOIN SUDAH

Selepas peristiwa KEPUTIHAN itu(wahh macam peristiwa besar je kan ahaks!!), kawan aku ajak join buat bisnes..sebab aku selalu dengar dari mulut ke mulut tapi tak penah amek peduli..tapi bile dah kene kat badan sendiri baru le terhegeh-hegeh cari info hehehe

Aku pun mencari gali(bukan cari gali minyak ye hehe),rupenya ramai kawan aku yg dah join bisnes ni..cume diorg dari group yg berbeza..dan aku pun mencari serba sedikit info pasal semua group..then aku berkenan kt 1 group ni..aku msg then buat perjumpaan di JJ Aeon AU2..nak tau konsep sebenar bisnes ni..sebenarnya aku dah dengar dari kengkawan..tapi aku masih belum berpuas hati..

lepas perjumpaan tersebut,aku pun decide untuk join group ni..group apakah itu??!! SMART TYCOON GROUP. aku sgt berkenan group ni..tak tau nape,ape yg pasti ia punye kelebihan sebab ade course MMR dan iBEST..isi kandungannye buat aku teruja..

maka bermula lah aku sebagai salah seorang group STG..inilah kad ahli aku (^_^)