Selasa, 30 April 2013

TERBAIK DARI BBPLUS

BBplus Collagen Lebih Havoc dr Goreng Pisang Panas!! Rupa2nya saiz BBplus sgt halus >>>serapan cepat ke sel-sel >>>
Rasa ekslusifnya enak seperti Ribena & mudah di bawa & di sediakan >> sgt sesuai bagi para Professional & mereka yang sibuk

Dr Kamesah Omar - Syukur dpt add value kpd ramai pesakit/pelanggan di klinik sy... terlalu banyak KOLAGEN di pasaran, tp baru jumpa yg SEDAPP, MUDAH DI MAKAN, KHASIAT & sgt cepat ketara...most of my clients dah bertukar ke BBPlus Collagen sbb WRINKLE/KEDUTAN DITEPI MATA CEPAT SGT HILANG, PIGMENTATION PUDAR, LUTUT DAH TAK SAKIT, even yg sdg ambik master/PhD /exam MENDAPATI bahawa INGATAN/MEMORY BERTAMBAH KUAT ..senang nak ingat/nak absorb ilmu..tq Allah

Pn Noriza Jalaludin - Dan yang paling teruja apabila doktor menegur umur dan bertanya saya gunakan produk apa? Dia teka umur saya 30-an… alhamdulillah, saya mendapat kesihatan yang tidak ternilai harganya dalam usia yg mencapai 50-a

Pn Siti Salmah, jurutera – Saya ada masalah kulit yg sgt2 kronik..semua jenis rawatan termasuk ‘laser’ & mcm2 dh cuba..tapi mcm tak percaya bila amik bbplus struktur kulit mmg nmpk sgt berbeza..kwn2 kat opis ramai yg tegur.."eh, muka ksal skrg lain laa..mcm pinky pinky gitu" dlm ati ya Allah syukur sgt..alhamdulillah..Lagi satu kulit tapak kaki pun jadik halus n ala2 lembab..best sgt2.

Dr Safinat Saadan - memang terujaaaa, minum ni 3 hari je, bangun pagi terasa kulit halus ,lembut,jeragat yang lama kat pipi ni pun pudar,tak pakai make-up pun kulit memang 'glow' semulajadi,saya sangat sukaaa

Dr An Nissa, Temerloh~kolagen terbaik utk organ dalaman..terutama jantung!!! jantung akan kuat~kolagen terbaik utk mata dan otak... lambat rabun dan nyanyuk!!!~utk kulit mmg terbukti!!!
kolagen terbaik di klinik saya guna injection harganya RM600 harga doktor..belum harga customer!!! so... pilihlah yg terbaik dan berbaloi!

JOM!! SEGERA DAPATKAN BBPlus !!
Sharing is caring, mungkin ada rakan2 anda yang memerlukan

Khamis, 18 April 2013

BV SLEEP MATE MERAWAT SLIP DISC

SLIP DISC DAN SIHIR

Just nak share kpd sahababt2 jika ada sedaramara @ keluarga yg mengalami perkara di atas. Frens feel free to un-tag ye.

(Kredit to Sis Hapipah Ahyan atas perkongsian beliau)
"Assalamualaikum..
Sekadar ingin berkongsi cerita..

Saya Pip Mohd Ahyan..telah disahkan oleh doktor mempunyai slip disc yang tiba2 sahaja menyerang saya pada 1.12.2012..Tiba2 saya tak boleh bangun dari katil pada waktu pagi dan dipapah oleh suami saya ke bilik air..Nak kencing tapi tak rasa sebab kebas dari pinggan ke kaki..Puncanya saya mengalami kemalangan jalanraya sebanyak 2 kali iaitu pada tahun 2011 dan 2012..Saya dimasukkan wad selama seminggu..Setiap 1 jam saya diberikan Morfin sebagai ubat tahan sakit..Fisio 2x sehari..Setelah keluar hospital, saya mulakan treatment saya sendiri di rumah..

Alhamdulillah..kini saya dah pulih sepenuhnya..Dah sebulan tak makan ubat saraf dan ubat tahan sakit..Syukur Ya Allah..
ps: Doktor sampai tak percaya saya dah boleh bawa kereta sendiri ke mana2.. Alhamdulillah..Terima kasih Allah.."

"Cerita Mak saya pula..
Ringkas je ekk..

Mak saya disihir oleh seseorang yang dengki kepadanya..Hingga mak saya pencen awal..Berikhtiar sana sini..Ada ok ada yang tidak..Mula2 saya bg mak guna 7 hari..Subhanallah..

Hari pertama..badan sakit sgt..Hari kedua..badan kurang sakit..Hari ketiga..dah tak sakit langsung...”

Alhamdulillah.. TERIMA KASIH ALLAH, dgn Asbab PELAPIK TILAM Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) saya fully recovered dalam masa sebulan sahaja dan hanya TIDUR SAHAJA di atasnya."

Sahabat-sahabat boleh kongsikan kpd saudara @ kawan2 yg kita rasa memerlukan terapi yg hanya sekadar tidur @ baring sahaja, no use electricity, very light and portable can carry to any place even travel to oversea.

Pm inbox me @ Click.. LIKE for FREE detail info atau boleh hubungi saya 013- 380 8475
 

Selasa, 16 April 2013

MAGNESIUM DI MINERAL COFFEE

MAGNESIUM Mg........juga dikenali sbg mineral anti stress......
PENTING UNTUK : menurunkan tekanan darah, cegah komplikasi diabetes, anti penuaan, mencegah osteoporosis , merendah risiko sakit jantung, mengubati asma, migrain dan diabetes.....mencegah penyumbatan salurdarah.

Tanda tanda kkurangan Mg : cramps, insomnia,risau,autisme,angin,sembelit, sakit kepala, migrain, asthma, diabetes, obesiti, batu karang, darah tinggi, senggugut, masalah pencernaan, sensitif bunyi bising, keletihan yg kronik


Magnesium telah diketahui dapat mengaktifkan lebih dari 300 reaksi biokimia yang berbeza di dalam tubuh agar tubuh dapat berfungsi dengan baik.
Namun ironisnya, peranan magnesium tidak diendahkan. Magnesium dikenali sebagai “Forgotten Mineral” dan “5-Cent Miracle Tablet”. Mengapa jadi begitu? Kerana kesan akibat kekurangan magnesium tidak terjadi dengan jangka waktu yang singkat.

KEPENTINGAN KALSIUM DAN MAGNESIUM
Kalsium dan magnesium akan saling membantu dalam penyerapannya bila terdapat dalam jumlah yang cukup dan seimbang. Ditinjau dari lingkungan fungsi dan prosesnya, kedua mineral tersebut bekerja secara berlawanan (antagonistik). Magnesium terdapat di dalam sel (intraselular), sedangkan kalsium banyak terdapat di luar sel (ekstraselular). Fungsi magnesium dalam metabolisme sel ialah meningkatkan tenaga dalam tubuh.
Angka kalsium yang diperlukan oleh tubuh adalah sebanyak 800mg setiap hari, manakala magnesium pula antara 400-450mg setiap hari.

Permasalahan kesihatan yang dapat dibantu dengan  magnesium adalah sebagai berikut.
PENYAKIT JANTUNG

Magnesium memiliki fungsi sebagai penghalang kalsium yang berlebihan di dalam tubuh sehingga dapat mencegah kalsium yang tidak diserap tubuh agar tidak menggumpal dan menyumbat arteri sehingga meningkatkan risiko serangan jantung. Kekurangan magnesium menyebabkan terjadinya perubahan metabolisme yang berperanan terhadap serangan jantung.
Magnesium dapat digunakan sebagai suplemen untuk membantu mengubati penyakit jantung koronari kerana memiliki kesan membantu dalam melebarkan arteri koronari, memperbaiki aliran darah ke jantung, meningkatkan kolesterol baik (HDL), mencegah penggumpalan trombosit, mengatur kontraksi dan relaksasi otot jantung serta menstabilkan irama jantung.

TEKANAN DARAH TINGGI
Mengamalkan magnesium dalam jumlah tinggi dapat menurunkan tekanan darah.
Peningkatan kalsium dan penurunan magnesium menyebabkan penyakit darah tinggi

DIABETES
Mineral magnesium berpengaruh terhadap pelepasan dan aktiviti insulin yang berfungsi sebagai pengawal kadar gula dalam darah.

DENYUTAN JANTUNG TIDAK NORMAL
Kira-kira 1 % manusia di bawah usia 60 tahun dan 5— 10% di atas 65 tahun memiliki denyutan jantung lebih dari 100 kali perminit (normalnya 60—100 kali perminit). Magnesium yang bekerja sama dengan kalium akan membantu mengawal kecepatan dan ketidakteraturan denyutan jantung tersebut.

ASMA
Banyak penelitian yang menunjukkan bahawa ubat yang digunakan untuk terapi asma telah menyebabkan kehilangan magnesium. Pemberian suplemen magnesium terbukti dapat memperbaiki saluran pernafasan.
 
AUSTISME  
Gangguan ini ditunjukkan dengan fikiran dan perilaku seseorang yang cenderung ke arah diri sendiri dan tidak dapat diperbaiki melalui bantuan orang lain. Ujian klinikal yang dilakukan di Amerika Syarikat dan Kanada menunjukkan bahawa penyakit autisme dapat diperbaiki dengan terapi pemberian vitamin B6 dengan dos tinggi (300—500 mg setiap hari). Tetapi terapi ini menimbulkan defisensi nutrien lain yang mengakibatkan pesakit mengalami lemah deria rasa dan gatal-gatal. Pemberian suplemen magnesium terbukti dapat menghilangkan kesan samping tersebut.

HIPERAKTIF
Khasiat magnesium secara signifikan dapat menurunkan gejala-gejala hiperaktivi kepadak kanak-kanak.

BATU KARANG
Salah satu penyebab utama penyakit ini adalah tingginya kandungan kalsium dan acid. Dengan mengamalkan magnesium, ia membolehkan asid dan kalsium yang berlebihan dapat dinyahkan.

SENGGUGUT
Dengan mengamalkan magnesium, ia dapat membantu melegakan kontraksi otot sehingga dapat meringankan atau menghilangkan gejala-gejala senggugut.

KETAGIHAN ALKOHOL
Ketagihan alkohol ini disebabkan kekurangan magnesium di dalam tubuh. Minum alkohol yang berlebihan menyebabkan pembuangan magnesium melalui urin. Perkara ini menyebabkan timbulnya pelbagai jenis penyakit atau memparahkan lagi penyakit yang telah ada.

OSTEOPOROSIS
Penyakit ini ditunjukkan dengan kereputan tulang kerana kehilangan mineral. Biasanya osteoporosis sering terjadi kepada wanita yang usia lanjut. Dalam hal ini, fungsi magnesium adalah membantu tubuh dalam metabolisme kalsium. Kajian klinikal yang dilakukan terhadap sebahagian wanita menopause selama 2 tahun menunjukkan bahawa pemberian magnesium dapat mencegah retak tulang dan dapat menguatkan struktur tulang.

INSOMNIA
Insomnia atau sukar tidur disebabkan ketegangan sistem saraf. Magnesium dan kalsium digunakan dalam pergerakan setiap otot, sehingga pengamalnya dapat mengendurkan otot saraf yang berkaitan dengan tidur sehingga dapat membantu penderita insomnia untuk mudah tidur.

SAKIT SENDI
Sakit sendi ini disebabkan kekurangan magnesium. Mengamalkan magnesium dapat mengimbangi ketidakseimbangan otot sekaligus dapat menghilangkan sakit sendi.

MAKANAN YANG KAYA DENGAN KALSIUM
Sayuran berdaun hijau gelap merupakan sumber magnesium yang terbaik. Hampir semua jenis kekacang, biji-bijian dan kacang panjang merupakan sumber magnesium yang tinggi. Kacang soya, kacang almond, kacang Brazil dan buah keras adalah contoh makanan lain yang mengandung magnesium.

Garam laut asli yang diproses secara tradisional dan garam bukit juga mengandungi magnesium yang tinggi.

Credit to Sis Asiah Said

MINERAL COFFEE MERAWAT MIGRAIN

Siapa yang ada migraine? Memang sangat sengsara diserang migraine itu kan huhuhu..Ianya berlaku saluran darah mengembang dan menguncup dengan cepat..sebagaimana cepatnya die mengembang dan menguncup itu, macam tu jugaklah kita rasa kepala macam nk tercabut kan hahahaha....
Sejujurnya aku ni memang penakut makan ubat dan tak suka makan ubat.Migraine pulak rajin datang kat aku ni..Kalau dah kene serangan kat opis macam mana pulak nak mandi basahkan kepala tu kan.. Apa yang aku buat, mineral coffee yang aku cari. Mineral Coffee sememangnya sangat menakjubkan..Setelah aku minum 1 sachet,mata aku yang macam nak terkeluar ni akan mulai berkurang sakitnya..zzuppp!!! migraine telah berlari meninggalkan kepalaku hohohoho....
kadang2 kita tak boleh terlalu bergantung pada ubat tahan sakit,kena cari sesuatu alternatif lain selain ubat tahan sakit tu..
Hanya RM26.50 SEKOTAK(20sachet)

PROMOSI
BELI 4 KOTAK RM100  

 

RAWAT JAUNDICE GUNA BIOEVER


credit to kak fadhilah noor


KETIAK HITAM,LEHER HITAM,SEMUANYA HITAM (-_-)

Tak bestnya tengok part2 celahan ni..semuanya hitam..nak kata mandi tak bersabun,baek punye sental bagi hilang..tapi degilnye daki2 ni..sangat terer pertahankan diri dari sabun hahahaha...gune clorox agak2 ok tak?hohohoho...jangan nak buat keje gile guna clorox,kang lain pulak jadinya hahahaha....aku punya penyelesaian terbaek untuk korang..sabun ni memang terbaek la untuk daki2 degil..bukan setakat hilangkan daki,ianya juga sesuai untuk kulit sensitif..yang pasti sabun ni sangat wangi..rase tak mo kua bilik air sebab asek membelek sabun tu hihihihi...

Harga mampu milik
RM105 SEKOTAK(3KETUL) / RM38 SEKETUL
Cari la kawan2 3 orang ajak share beli sabun ni..memang sangat berbaloi

Isnin, 15 April 2013

GARAM BULUH MAMPU MERAWAT

Percaya atau tidak GARAM BULUH sememangnya 1001 kegunaannya. Ianya bukan sahaja untuk di minum malahan mampu merawat untuk kulit luaran..WWOOWWW!! hebat bukan...GARAM BULUH mampu merawat luka yang lambat sembuh terutama orang diabetic..bukan setakat luka, ia berfungsi juga merawat untuk sakit kulit atau pun kudis2 buta yang degil tu.Inshaa Allah kulit dan luka akan beransur pulih. Selain itu, GARAM BULUH boleh digunakan sebagai masker muka bagi menyegarkan kulit wajah.cube dulu baru komen..jangan komen selagi tak cube tau hohohohoho

Harga mampu milik
RM128.00 SEKOTAK(40sachet)
sekotak garam buluh boleh bertahan 3-4bulan
if ade 4 orang kawan boleh share setiap sorang RM32.00(10sachet seorang)
mudah kan..hihihi


SELESAIKAN MASALAH JERAWAT


 Credit to kak Aisyah Yussni

Alami masalah jerawat.
Minum BB Plus Colagen untuk 7 sachet sahaja, mula nampak kesannya.
JERAWAT HILANG, KULIT GEBUSSSS , MULUSSS & ANJAL di tambah dgn "V Shape" yg jelas kelihatan

BB PLus Colagen Drink :
~ Kalogen Ikan terhydrolisis
~ Extract grape seed
~ Inulin, Isomaltulos & Sukralos ( Gula Ringkas )
~ Vitamin C
~ Rosselle Juice Powder
~ Apple fiber

Paling BEST !!!
~ kandungan kalogennya 5000mg ( optimum untuk badan )
~ Ditambah dgn Vitamin C yg menggalakkan kadar penyerapan terbaik
 

RAMUAN MARINE ESSENCE



BADAN BERSIH DGN MARINE ESSENCE


Credit to kak Naura Auni 

RM35 SEKETUL / RM105 SEKOTAK 




Jumaat, 12 April 2013

KONGSI BB PLUS COLLAGEN??

Aku faham ada juga yang kata "aku tak mampu lah nak beli, tak boleh ke beli 1 1" ye la every month RM180, sangat berat..banyak perkara lagi yang memerlukan duit..tapi dalam masa yang sama badan dalaman luaran nak kene jaga jugak..so TIPSNYA....
BB PLUS KOLAGEN ada 20sachet sekotak..cari kawan sorang lagi so,RM180/2 = RM90 seorang.. makanya setiap bulan korang makan BB PLUS 10 sachet..aku akan cuba membantu sehingga korang berjaya memiliki walau apa jua cara (^_^)

RM180 / 2 = RM90 seorang(10sachet)



BANCUH MINERAL COFFEE BERSAMA GARAM BULUH

Sememangnya Mineral Coffee dah mengandungi garam buluh....tapi mau lagi sedap dan lemak berkrim mineral coffee tu???tambahkan secubit lagi garam buluh pada coffee... huuwwaaaa!! 
rasanya lagi lazat!! lagi ummpphh!! lagi syiookk!! lagi best!!! 
cube dulu baru komen..jangan komen selagi belum cube keh hihihi

MINERAL COFFEE RM26.50 (20 sachet) SEKOTAK
GARAM BULUH RM128.00 (40sachet) SEKOTAK

Mix combo ini aku berikan harga terbaik pada kamu2 sekalian (^_^)
MINERAL COFFEE sekotak + GARAM BULUH 5sachet
RM42

MINERAL COFFEE sekotak + GARAM BULUH 10sachet
RM58 

Jumaat, 5 April 2013

SAYANG USUS SAYANG LACTOLITE

 PUNCA TAK SAYANG USUS
# MASALH USUS
# NAJIS LAMA MENGERAS & TERSUMBAT
# LONGGOKAN TOKSID DALAM BADAN
# KEMALASAN MINUM AIR @ KURANG SERAT MAKANAN
# MINUM AIR GAS IKUT PERASAAN
# MAKAN IKUT SEDAP TEKAK @ TAK SEIMBANG

Katakan TIDAK.......
1) pada SEMBELIT.........!!!
2) pembuangan najis 2X seminggu..
3) meneran dgn paksa
4) pengambilan ubat

AKIBAT TAK SAYANG PERUT
# KANSER KOLON
# TEKANAN DARAH TINGGI
# BERMASALAH DENGAN JANTUNG, HATI & BUAH PINGGANG
# KULIT BERKEDUT
#MASALAH JERAWAT YANG TIMBUL MERATA
# HAID TAK TERATUR

HANYA RM158 SEKOTAK (25SACHET)


LACTOLITE MEMBANTU PERUT


Lactolite ialah minuman serbuk yogurt kultur hidup dan inulin (sejenis serat ) , menggambungkan kebaikan nya untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dlm badan kita. Ia mengandungi bakteria baik (probiotik).

Lactolite bukan produk untuk kuruskan badan. tapi ia membantu perut kita membuang segala perkara yang tidak perlu di dalam perut yang boleh mendatangkan penyakit pada kita.


Lactolite sesuai untuk semua golongan dan usia


FUNGSI LACTOLITE
*Lactolite menyingkirkan toksin dlm badan.
*Lactolite meningkatkan metabolisme
*Lactolite dapat melicinkan proses penyerapan.
*Lactolite menyelesaikan masalah sembelit, gastrik.
*Lactolite mencuci dinding Usus dari najis yg terkumpul.

Jaga lah kesihatan usus kita. Usus yg sihat pemangkin kesihatan berkualit


RM158 SEKOTAK(25SACHET)




Khamis, 4 April 2013

JIMAT DENGAN SABUN MARINE ESSENCE

Kenapa mesti kita kata SABUN MARINE ESSENCE mahal?tau tak?seketul tu boleh potong 2 bahagian..kalau seketul besar bertahan sebulan..dipotong kepada 2 bahagian..WOWW!!! lagi lah jimat..boleh bertahan dalam sebulan setengah ke 2 bulan untuk seketul besar(juz bagi cadangan sebab ramai yg kata mahal huhuhu)..Apa pun kita jangan pandang pada harga semata..tapi pandang pada kelebihannya..

HARGA SERENDAH RM105 SEKOTAK
RM38 SEKETUL




ALOE VERA (LIDAH BUAYA) DALAM SABUN MARINE ESSENCE

Aloe vera atau sinonim dengan lidah buaya (bukan buaya betul2 ok)..Pokoknya kaler hijau kat tepi die ade macam duri tapi tak tajam duri tu..dalam dia ade gel..if letak kat kulit kita,rasa sejuk je..ni die lidah buaya

 1. Melegakan Gatal - korang terus sapu je kat tempat yang gatal...

2. Merawat kesan parut - korang amik gel aloe vera pastu letak tempat parut...

3. Hand sanitizer - membersihkan tangan dari kuman


4. Pelembab - kalo kulit kering ke.. nak letak kat muka pon boleh.. sejukkkk..

5. Membantu penyerapan vitamin - aloe vera membantu badan menyerap vitamin dengan lebih berkesan... 


6.Merangsang pertumbuhan sel kulit baru


7. Menyembuh luka dan kudis-kudis
yang dah macam peta kt badan kita hihihi

8.Bagi kulit bermasalah seperti ekzema, panau, kurap, ruam, Aloe vera memang sangat membantu 

Tapi kita bermasalah nak cari lidah buaya. So, cara mudah kita gunakan SABUN MARINE ESSENCE..terdapat Aloe vera dalam kandungan sabun ni..

RM105 SEKOTAK / RM38 SEBIJI





KELEBIHAN SABUN MARINE ESSENCE



Kenapa sabun marine essence sangat best?Ini kerana marine essence boleh digunakan semua peringkat umur dan dalam masa yang sama dapat digunakan sebagai penyelesai masalah kulit

# PADA CELAHAN YG HITAM (KETIAK/KELENGKANG/BELAKANG LUTUT/LEHER)
# KURAP
# PANAU
# KULIT KERING
# KULIT BERSISIK
# KULIT SENSITIF
# PARUT
# BADAN DISERANG KEGATALAN