Rabu, 27 Mac 2013

TUMIT KAKI MEREKAH DAN KEMATU

Mengcopy paste gambar mr.google
Kadang-kadang tak sedar bila masa tumit ni merekah..sebab bahagian tang kaki kita jarang nk belek..pada hal kaki juga memerlukan kasih sayang untuk belek hehehe..Punca tumit merekah ni aku simpulkan seperti ini

a) Kulit kaki yang kering

b) Berdiri terlalu lama 
c) Kasut yang tidak sesuai
d) Memakai sandal
e) Menghidapi Penyakit Kulit
Terdapat banyak petua tradisional untuk tumit pecah ni antaranya:
Petua pertama : Gosokkan tumit kaki dengan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi
Masalahnya : Mana nak cari belimbing buluh tu?huuuwwwaaa..kt pasar pun jarang2 ada..nak tanam pokok sendiri,takde ruang sesuai nak ditanam
Petua kedua : Rendam kaki dalam air suam berisi garam (seeloknya guna garam bukit). Lakukan selalu sehingga tumit kaki licin  
Masalahnya : Petua paling mudah tapi.......Isnin - Jumaat kerja. sampai rumah pun dah lewat..sabtu ahad belum tentu ada masa,byk kerja rumah kene buat 
Petua ketiga : Gosok getah betik muda pada tumit kaki. Biarkan kering selama 10 minit dan bilas dengan air bersih
Masalahnya : kat pasaraya banyak betik untuk di ngap je....kat kampung bersepah le..aiyyyaarkk!!
So aku beri korang cara mudah..sangat faham cara hidup di bandar ni semuanya nak pantas dan mudah..mana nak cari sumber2 tu..cara yang paling mudah pun belum tentu ada masa nak buat. Ini dia tips mudah dan sangat pantas .................BB PLUS COLLAGEN
Kenapa BB PLUS?sebab if korang malas tahap kritikal angkut sachet tu letak dalam beg,on the way g keje, bukak sachet then terus masuk je dalam mulut.mudah bukan?jimat masa dan tenaga hehehehe...jangan risau, rasa dia sangat sedap umpama minum ribena yang sangat sedap tu (^_^)
RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
YANG LAGI BEST SETIAP PEMBELIAN KORANG DAPAT FREE GIFT (^_^)
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan komen kamu untuk saya