Khamis, 21 Mac 2013

TINDAK BALAS HERBA MAHARANI

Mula2 nak telan MAHARANI memang aku sengsara..sebab utamanya aku ni penakut makan ubat hihihihi...ubat tu kecik je..aku je yg penakut lebih..patut la anak pun takut makan ubat hehehe...

bagi korang yg first time makan maharani ni,korang mesti tak tahan bau herba die yg sangat la 'harum' tu..bau 'harumnya' boleh melekat kt tapak tangan woo..pening makcik dibuatnye hohohoho....tapi itu belakang kire...yg kene kire dalam tubuh badan kita

especially perempuan yg telah bersalin memang kene lebih2 jaga badan..maklumlah lepas bersalin ni, urat sendi banyak putus sudah..sakit sana sakit sini..so, nak taknak kita perlu cari supplement tambahan..badan mau pakai lama weh!!!

lepas makan MAHARANI sesetengah orang akan merasai tindak balas yg berbeza-beza...kat sini aku sertakan GEJALA, PUNCA DAN PENYELESAIANNYA antaranya:

1. Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit
Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah
Teruskan seperti biasa. Amalkan Chlorella & miautan. Banyakkan minum air beralkali, BBA.
2. Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.
Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air beralkali.
3. Tidak mahu tidur
Kekurangan kalsium
Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air beralkali.
4. Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid
Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air beralkali
5. Kerap buang air besar / berdarah
Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
6. Panas & berpeluh – peluh
Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
7. Kerap kencing
Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
8. Terasa sengal-sengal badan
Masalah system saraf, hormon tidak seimbang
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong
9. Kitaran haid berubah ( lewat / banyak )
Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovari
Teruskan spt biasa, amal Chlorella & miautan
10. Batuk keluar darah
Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru.
Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong.
11. Keluar jerawat
Darah kotor. Banyak toksid & asid
Teruskan spt biasa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan komen kamu untuk saya