Khamis, 28 Mac 2013

KULIT BERMINYAK @ BERKILAT

Kulit berminyak menjadikan muka nampak jadi kilat.If berpeluh,lagi nampak ketara.Maka aku pun survey serba sedikit berkenaan kulit berminyak
PUNCA KULIT BERMINYAK 

# Kerap makan makanan berminyak 
# Tidak mengelap peluh yg keluar dan membiarkan ianya kering sendiri
# Kerap mencuci muka dengan facial cleanser (2 kali sehari dah cukup ok)
# Dari hormon kita yang berubah
# Faktor cuaca panas yg sangat terik maka pengumpulan minyak akan terjadi pada wajah
dan banyak lagi punca yg boleh buat kulit berminyak..klu tak silap,normally kulit berminyak ni jerawatnya sgt aktif tumbuh..
PETUA HILANGKAN KULIT BERMINYAK
Gunakan bedak sejuk biasa. Amik sedikit bedak sejuk tambah dengan sedikit air. Tempek bedak sejuk ke muka sebelum tido (make sure inform 1 umah time buat,takut nanti diorg ingat korang hantu hehe)
@
Parut epal hingga halus dan sapukan pada muka. Biarkan selama 15 minit selepas itu cucilah dengan air suam. Lakukan tiga kali seminggu.
@
paling mudah sekali...
1 sachet BB PLUS COLLAGEN minum setiap malam sebelum tido...hasilnya bukan sahaja kulit jadi gebu,kolagen dalam badan pun bertambah
 RM180 SEKOTAK / RM350 2KOTAK / RM520 3KOTAK
paling menarik free gift pun korang dapat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan komen kamu untuk saya